Ljudi na Savez i na suce iz Mostara

Kobilj: Bosna neće biti sastavni dio ovih igara

E. Škorić

U RK Bosna smatraju da su oštećeni u Mostaru, te apeluju da se stvari pokrenu s mrtve tačke kada je u pitanju rukommet u Bosni i Hercegovini.

Studenti su organizovali danas vanrednu press konferenciju, a na njoj su se novinarima na lošu situaciju u bh. rukometu požalili najprije predsjednik, a potom i predsjednik Skupštine Rukometnog kluba Bosna. Prvo je Gordan Muzurović govorio, a nakon njega i potpredsjednik Rijad Kobilj.

"Prošle godine u ova doba smo vodili  bitku da ostanemo, sada hvala Bogu vodim o bitku za sami vrh tabele i vodili smo za završnicu Kupa. Momci su fenomenalno odradili dio tereta, ali ispred nas su stale nepremostive prepreke u vidu sudačkog para iz Banja Luke. Nažalost, uskratili su nam priliku da igramo završnicu Kupa i na taj način se plasiramo u Evropu. Mi ćemo na svaki način kroz žalbeni postupak doći do pravednog rješenja ove situacije", rekao je Rijad Kobilj, potpredsjednik Skupštine RK Bosna.

"Daćemo sve od sebe da uđemo u Final Four i da na taj način krunišemo dobru seznu, ali gorčina ostaje. Zrinjskom nemamo šta zamjeriti, ali ne odobravamo ovakav način prolaska. Zbog svijetle prošlosti i vjerovatno još svjetlije budućnosti Bosna neće biti sastavni dio ovih igara i iskreno se nadamo da će ovome doći kraj", dodao je.

Vidi video!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti