Krešić: Biti dio reprezentacije je ostvarenje sna

Kadetska reprezentativka BiH

Krešić: Biti dio reprezentacije je ostvarenje sna

Uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje su na rasporedu u martu, ženska kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na Ilidži je odradila petodnevne pripreme, a već u narednom mjesecu naš mladi nacionalni tim će najvjerovatnije odigrati nekoliko prijateljskih susreta sa Crnom Gorom.

Na priprema na Ilidži nalazilo se 25 igračica, a među njima je bila i Ivana Krešić, rukometašica Katarine iz Mostara.

"Rukomet je moja najveća ljubav. Počela sam trenirati sa 10 godina u Čapljini. Mnogo sam naučila od svog trenera u Čapljini, Dragana Sutona i doista sam mu zahvalna na svemu što je uradio za mene. Sa 14 godina upisujem srednju školu u Mostaru i prelazim u Katarinu, gdje sam i sada. U Katarini sam već tri godine pod palicom trenera Tihomira Čale. U dosadašnjoj karijeri bilo je mnogo uspjeha, kako u mlađim, tako i u starijim kategorijama, ali želim naglasiti da i pored rukometa mnogo pažnje pridajem školovanju. Odlična sam učenica, tako da mogu reći da sport i škola mogu zajedno", na početku razgovora za SportSport.ba ističe mlada reprezentativka naše zemlje.

"Već sam rekla, da od 10 godine treniram rukomet. Jednostavno sam se zaljubila u taj sport, a mogu slobodno reći i da mi je ljubav prema rukometnoj lopti usadio brat, koji je dosta dobar igrač. Rukomet jeste grub sport, "muški" kako mnogi vole reći, ali ima i mnogo toga što mu daje ljepotu", dodala je Krešić.

Ivana Krešić, iako tek kadetkinja, igra za prvi tim Katarine.

"Trenutno se nalazimo na 9. mjestu sa 12 osvojenih bodova. Naš cilj je ostanak u društvu najboljih i sigurna sam da ćemo ga ispuniti. Za bolje rezultate moraju se posložiti mnoge stvari", govori mlada rukometašica.

Od decembra je mlada rukometašica Katarine i član našeg kadetskog nacionalnog tima, a kako sama kaže, jako je ponosna na to.

"Kao mladoj igračici poziv u reprezentaciji mi mnogo znači, to je ostvarenje sna svake sportašice. U decembru smo na prvom okupljanju odradile tri treninga, dok smo sada imale osam treninga. Mogu reći da se dosta dobro radi, da su treninzi stručno planirani i organizirani i da sve igračice doista uživaju u istim. Dobra smo klapa, atmosfera je sjajna i sigurna sam da će svaka od nas dati sve od sebe kako bi opravdala ukazano povjerenje", istakla je Krešić.

U martu u Slovačkoj naše mlade rukometašice će igrati kvalifikacije, a protivnice će im biti Slovakinje, Grkinje i Norvežanke.

"Jako je pozitivno to što smo se počele redovnije okupljati. Kao svaki sportista očekujem dobre rezultate, ali sam i dosta realna. Norveška i Slovačka su favoriti, dok smo mi i Grčka autsajderi. Kontinuitet u radu je jako bitan i zbog toga kažem da je jako dobro što smo se počele redovno okupljati. Ako nam se ukaže prilika da iznenadimo, sigurna sam da ćemo je znati iskoristi. S velikim nestrpljenjem očekujem naredna okupljanja, a od sviju koji vole rukomet u našoj zemlji, očekujem veliku podrtšku", zaključila je mlada rukometašica Katarine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.