Ludo finale Lige prvaka: Neviđena drama i titula za Kielce
Foto: EPA

Titula za Poljake

Ludo finale Lige prvaka: Neviđena drama i titula za Kielce

M. Šljivak

Rukometaši Viva Kielcea osvojili su naslov prvaka Evrope u nevjerovatnoj utakmici. Poljski tim je u finalu u Kolnu pobijedio Veszprem nakon izvođenja sedmeraca rezultatom 39:38. 

Uz dosta drame je Viva Kielce stigao do evropskog naslova, a nije dobro krenulo po njih. Mađarski tim je fantastičnom igrom u odbrani od samog početka držao prednost, da bi na odmor otišao sa četiri gola prednosti, 17:13.

Imao je Veszprem i osam golova prednosti nakon 10 minuta igre u nastavku. Vodili su 24:16 i činilo se kako će do kraja lagno privesti meč kraju.

Ipak, Poljaci se nisu predavali, već su susret uveli u nevjerovatnu završnicu. Jaka odbrana praćena je odličnom realizacijom i Kielce je na nešto više od minut do kraja došlo do izjednačenja, 28:28.

Dodatna drama je viđena u posljednjim sekundama.  Lijewski je uspio da u posljednjoj sekundi pogodi za 29:29, te se ušlo u produžetke.

Sjajno je poljski tim odigrao produžetke. Uspjeli su nnapraviti preokret, ali su ovog puta oni ostali bez titule u posljednjoj sekundi produžetka. Ugalde je pogodio za 35:35, te se prvak Evrope odlučio penalima.

Bolje su sedmerce izvodili igrači Kielcea, koji su tako stigli do naslova prvaka Evrope.

Tobias Reichmann je predvodio Kielce sa osam pogodaka, Lijewski i Bielecki su postigli po šest, dok je kod Veszprema Ugalde postigao sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi