Marković: Idemo sa jasnim ciljem u Katar, drugi krug

Selektor rukometne reprezentacije za SportSport.ba

Marković: Idemo sa jasnim ciljem u Katar, drugi krug

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će početi sa pripremama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Selektor našeg nacionalnog tima Dragan Marković ističe kako svi sa velikim nestrpljenjem iščekuju početak priprema. 

Prije našeg razgovora sa Markovićem nije bila poznata situacija oko nastupa Nikole Prce na Svjetskom prvenstvu, koji će prema posljednjim informacijama biti spreman za nastup. Vijest je to koja će sigurno obradovati i selektora našeg nacionalnog tima. 

"Okupit ćemo se u ponedjeljak i počinjemo sa radom i pripremama za Svjetsko prvenstvo. Mnogo posla nas očekuje, a svi se radujemo okupljanju. Nikola je danas na pregledu i svakako da ćemo imati nove informacije nakon toga. Zadesio nas je taj peh, ali moramo živjeti sa tim. Imamo pripremljen i plan u slučaju da on ne bude spreman. Tu je Dule (Duško Čelica, op. a.), pa potom i Terza (Mirsad Terzić, op. a.), igrali su i ranije i odigrali odlično. Ima tu igrača koji mogu odgovoriti toj poziciji," kaže Marković. 

Selektor našeg nacionalnog tima proglašen je najboljim trenerom Bosne i Hercegovine, a svakako da je tu nagradu i zaslužio historijskim plasmanom na završnicu Svjetskog prvenstva. 

"Sigurno je da mi imponuje ta nagrada, mom Savezu i samoj reprezentaciji. Rukomet je obilježio ovu godinu i mislim da je nekako i bilo logično da ja dobijem tu nagradu," kaže Marković. 

Plasmanom na Svjetsko prvenstvo skočila je i popularnost rukometa u Bosni i Hercegovini, a Marković ističe kako ni na završnicu velikog takmičenja naša reprezentacija neće sa bijelom zastavicom. 

"Sve je bolja pozicija rukometa u Bosni i Hercegovini, pritom mislim na bh. rukometnu javnost. Natjerali smo ljude svojim rezultatima da budu uz reprezentaciju. Naravno da u Katar idemo sa jasnim ciljem, a to je prolazak u drugi krug. Dat ćemo sve od sebe da taj cilj i ostvarimo," smatra Marković. 

Naš najbolji rukometni tim sa pripremama za Svjetsko prvenstvo počinje u ponedjeljak, a Marković ističe kako se ne obazire na protivnike. "Ne zanimaju me previše protivnici, bitno je samo da se mi spremimo," kratak je bio Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.