Marković pred kvalifikacije

Marković: Ne smijemo stati i folirati se

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Protivnici naše selekcije su Bjelorusija i Danska, a prvi duel igramo protiv Bjelorusa.

Naša reprezentacija spremno čeka duel s ovom selekcijom.

"Jedva smo dočekali da se skupimo. Nismo imali puno vremena da slavimo nakon utakmice s Islandom, jer smo se vratili klupskim obavezama", rekao je na početku press konferencije selektor Dragan Marković.

"Ne smijemo stati. Pred nama je velika odgovornost da se pokušamo plasirati na veliko takmičenje. Moramo biti još bolji. Ključ uspjeha je da se ne foliramo, mislim da je vrijeme da se fokusiramo na utakmicu kvalifikacija. Sigurno je da nas trese groznica Svjetskog prvenstva, ali ja sam samo skoncentrisan na utakmicu s Bjelorusijom", istakao je Marković.

Bjelorusima je utakmica protiv naše selekcije izuzetno bitna...

"Oni ako izgube teško da se mogu vratiti u borbu za drugo mjesto. Mi idemo da ih pobijedimo, a nakon toga čemo pričati s Danskom. Imamo još dva treninga i mislim da ćemo svi zdravi dočekati utakmicu. Mi se spremamo kao da su najjači sastav. Meni je bitno da se mi držimo našeg dogovora. Ne zanimamo se puno ko će im igrati, a ako budmo najbolji, ne bojimo se", rekao je Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.