Medić: Reprezentacija je nacionalni interes
Bljesak

Trener RK Zrinjski

Medić: Reprezentacija je nacionalni interes

M. Maksimović

Zrinjski na početku sezone u rukometnoj Premijer ligi igra vrlo dobro, za što velika zasluga pripada treneru ovog kluba Draženu Mediću. 

On je zadovoljan ishodom dosadašnjim mečeva, kaže da je sve bilo dobro, a da bi kompletan učinak bio idealan Plemićima je trebala još jedna gostujuća pobjeda.

“Da mi je neko prije početka prvenstva ponudio saldo koji imamo, s obzirom na raspored siguran sam da bih ga prihvatio, iako danas žalim zbog ishoda mečeva koji su mogli biti i boji. Tu mislim na susrete u Maglaju, Derventi i Zavodovićima. Bilo je teško za očekivati da ćemo pobijediti sve te utakmice, ali smo svaki puta bili nadomak dobrog rezultata. Istina, na nekim susretima smo poraženi i uz učešće sudija“, rekao je Medić, koji s nestrpljenjem isčekuje oporavak pivota Damira Džebe.

“Bez njega smo hendikepirani na poziciji pivota. Na raspolaganju nam je samo Šoljić koji se tokom susreta mnogo potroši i koji ne može izdržati cijeli meč“, dodao je.

Naredni protivnik Zrinjskog u prvenstvu je tim Bosne u Sarajevu.

“Ima još dosta do te utakmice. Mečevi s Bosnom su oduvijek derbiji, iako ni Bosna, ni mi trenutno nismo u vrhu. Bosna je također u zaletu, odigrali su dobro posljednje mečeve“, kaže Medić.

Medić se nedavno našao u užem krugu kandidata za preuzimanje selektorske stolice.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

“Bilal Šuman je imao veću podršku Savzea i ja sam mu na kraju čestitao i poželio sreću. Posljednja dešavanja oko reprezentacije i Saveza su tuga i žalost ili sportska tragedija. Bojim se da su igrači prepušteni sami sebi i iskreno se nadam da se sve to neće odraziti na njihove rezultate. Poznajem većinu igrača, to su super momci, a zašto su dovedeni u ovakvu situaciju zaista ne znam i ne želim nagađati. Znam da je reprezentacija nacionalni interes“, rekao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi