Rođeni Maglajlija polufinalista Svjetskog prvenstva

Memišević: Niko nije očekivao da ćemo doći do polufinala

Rukometna reprezentacija Katara slavila je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Njemačke i tako izborila plasman u polufinale rukometnog Mundijala. 

Taj uspjeh ostvario je i jedan Maglajlija, Eldar Memišević, koji se pred duel sa Poljskom obratio novinarima iz Bosne i Hercegovine. 

"Kada smo krenuli sa pripremama, vjerovatno niko od nas nije očekivao da možemo doći do polufinala. Prvi nam je cilj bio da uđemo među prvih osam. Sigurno je da ni Poljacima, a ni nama neće biti lako. Mislim da će biti jako teška utakmica i sigurno da se nadam dobrom rezultatu," rekao je Memišević i dodao: 

"Fizički su izuzetno jaki i imaju dobru odbranu, ali i mi igramo odličnu odbranu, bit će neizvjesna utakmica. Kada sam počeo kao mali da treniram naravno da sam sanjao o velikom takmičenju, svakako da nam je svima san na početku karijere bio da igramo završnicu nekog velikog takmičenja," kaže Memišević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.