Mijatović: U Živinice po pobjedu

Rukometaš Borca optimističan pred Konjuh

Mijatović: U Živinice po pobjedu

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca će u drugoj utakmici Lige za prvaka prvenstva Bosne i Hercegovine gostovati ekipi Konjuha u Živinicama.

U ovaj susret, Velikan iz Gospodske ulazi nakon poraza od Izviđača (28:24), te će predstojeći susret biti sjajna prilika da Ratko Đurković i njegovi izabranici poprave utisak.

Crnogorski stručnjak na klupi crveno-plavih, odlučio se da ove sezone priliku da mladim igračima koji to maksimalno koriste. Srđan Mijatović i Miloš Nježić, jedni su od onih koji uživaju u povjerenju stratega Đurkovića. 

Upravo je Mijatović u posljednjih nekoliko mečeva bio igrač sa najboljim učinkom, a očekivanja od naredne utakmice kazao je upravo on.

"Liga za prvaka je počela. Spremali smo se dosta dobro, kako za ekipu Izviđača tako i za Konjuh. Uvjerili smo se da nije lako igrati u Živinicama pred punim tribinama. Ali naš je cilj pobjeda i siguran sam da će ekipa dati sve od sebe da se taj cilj i ostvari", rekao je za SportSport.ba rukometaš Borca, Srđan Mijatović.

Utakmica između Konjuha i Borca igra se sutra od 20 sati u Živinicama.

Prvi meč kod kuće, Banjalučani će odigrati 17. maja kada im u goste dolazi ekipa Vogošće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi