Nakon prvih susreta poznati polufinalisti

Četvrtfinale Kupa BiH za rukometašice

Nakon prvih susreta poznati polufinalisti

A. Beganović

Večeras su odigrana i preostala dva susreta četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice u kojima su favoritkinje upisale gostujuće pobjede.

Nakon što su banjalučki Borac i Ilidža u prvim susretima četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine upisali uvjerljive pobjede protiv Jedinstva i Zrinjskog te tako prije uzvrata osigurali nastup na Final Fouru, večeras su isto ostvarili i mostarska Katarina i Ljubuški.

Katarina je sigurnom igrom pobijedila Željezničar u Hadžićima rezultatom 30:23, dok je Ljubuški u Živinicama protiv istoimene domaće ekipe bio još ubjedljiviji (35:18). Katarinu je do pobjede predvodila sjajna Nela Ljolje koje je postigla čak 14 pogodaka, dok je kod Željezničara sa 6 golova najefikasnija bila Jasmina Halilović.

Uzvratni susreti na rasporedu su za 15 dana, no sa sigurnošću se već nakon prvih utakmica može tvrditi da će se na završnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine za titulu boriti Borac, Ilidža, Katarina i Ljubuški.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.