Njemačka uvjerljiva protiv Čilea

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Njemačka uvjerljiva protiv Čilea

Rukometaši Njemačke slavili su pobjedu u današnjem meču 2. kola Svjetskog prvenstva protiv Čilea rezultatom 35:14. 

Nijemci su bili apsolutni favoriti u ovom meču, a tu ulogu su počeli opravdavati već na samom početku meča. Furiozno su ušli u meč i već su nakon 20-ak minuta igre imali prednost od 11:3. Tu prednosu su do odlaska na odmor uspjeli dodatno da povećaju i na odmor odu sa 11 golova prednosti (17:6).

Kako je prvo poluvrijeme završeno, tako je drugo i počelo - dominacijom Njemačke. Nijemci su i u drugom poluvremenu bili na visini zadatka pa su slaviliu sa 18:8 za konačnih 35:14 i drugu pobjedu za njih na turniru. S druge strtane, Čile je sada na omjeru od jedne pobjede i jednog poraza. Njemačka naredni meč igra protiv Saudijske Arabije, a Čile protiv Mađarske.

Čile: Feuchtmann 1, Reyes 1, Frelijj 2, Emil Feuchtmann 2, Salinas 2, Rodrigo Salinas 1, Harold Feuchtmann 1, Moll 2, Lopez 1, Donoso 1.

Njemačka: Gensheimer 4, Wiencek 3, Reichmann 2, Hafner 3, Dahmke 7, Kuhn 4, Ernst 3, Pieczkowski 1, Kohlbacher 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi