Njemački rukometaši: Ovo je više od sreće

Nijemci u finalu EP-a

Njemački rukometaši: Ovo je više od sreće

E. Škorić

Njemačka reprezentacija se nakon 12 godina plasirala u finale Evropskog prvenstva. 

Nijemci su dobili Norvežane nakon produžetka golom Hefnera pet sekundi prije kraja. 

"Ne mogu da opišem osećaj, ovo je više od sreće. Koliko je uzbuđenja na meču, kao da ne osjećamo ništa u ovom trenutku, kao da nismo svjesni. Zato što smo sada u finalu, imamo priliku da osvojimo evropsku krunu", tvrdi golman Njemačke Andreas Wolf i nastavlja:

"Od početka sam govorio da možemo do kraja, ali, iskreno, nisam očekivao da će se to zaista i desiti. Ključ je u duhu nšeg tima, nemamo superstara oko kojeg bi se sve vrtilo, ali su zato svi naši igrači sposobni da preuzmu odgovornost kada treba".

"Bilo je ovo najbolje izdanje našeg tima, borili smo se od početka do kraja, ne mogu da opišem sreću", ističe Tobias Reichmann.

Njemačka će se za titulu boriti protiv Španije, koja je u drugom polufinalnom meču savladala Hrvatsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti