Nova ubjedljiva pobjeda Francuske

Lagano savladan Japan

Nova ubjedljiva pobjeda Francuske

Rukometna reprezentacija Francuske danas je upisala i drugu ubjedljivu pobjedu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu čiji su domaćin.

Francuzi su bez većih problema savladali Japan sa 31:19 i tako se izdvojili na prvom mjestu grupe A.

Da je Francuska mnogo bolji tim od Japana bilo je jasno i prije početka utakmice, a potvrda je stigla već u prvom poluvremenu nakon kojeg je domaća selekcija vodila sa 17:9.

Francuska je i u drugom poluvremenu nastavila s dobrom igrom i na kraju je došla do pobjede rezultatom 31:19.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Ludovic Fabregas sa sedam golova, dok je Kentin Mahe dodao pet golova. U Japanu su bolji od ostalih bili Kento Uegaki sa pet i Shinnosuke Tokuda sa četiri pogotka.

Svjetsko prvenstvo, grupa A:
Japan - Francuska 19:31 (10:14)

Japan: Kimura, Shimizu, Kochi, Kato, Watanabe 2, Komuro, Uegaki 5, Tokuda 4, Koshio 1, Shida, Motoki, Tamakawa 1, Agarie 2, Narita 2, Mekaru 2, Doi.

Francuska: Gerard, Omeyer, Remili, Nyokas 2, Narcisse 2, Karabatić N. 3, Mahe 5, Accambray 3, Abalo 1, Sorhaindo 1, Guigou 4, Karabatić L., Fabregas 7, Dipanda, Porte 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi