Od Kauboja ostalo samo ime, Orlovi u finalu

Srbijanski navijači bacili ljagu na veličanstvenu pobjedu

Od Kauboja ostalo samo ime, Orlovi u finalu

A. Beganović

U finalu Evropskog rukometnog prvenstva igrat će Danska i Srbija. Naime, nakon što je Danska u prvom polufinalnom susretu savladala Španiju u drugom je Srbija bila bolja od Hrvatske (26:22).

U prvih sedam minuta susreta hrvatska reprezentacija četiri minute je igrala sa igračem višem no brojčanu prednost na terenu nije uspjela materijalizovati pa je nakon sedam minuta na semaforu stajalo 4:4.

Domaća selekcija do prvog vodstva stigla je u 9. minuti kada Nikčević pogađa za 6:5, no golovima Lackovića i Ninčevića izabranici Slavka Goluže ponovo dolaze do prednosti (7:6).

U 22. minuti po prvi put je jedna momčad i to Hrvatska došla do dva gola prednosti, strijelac gola koji je Baliću i društvu to omogučio bio je Kopljar (11:9). Međutim, vrlo brzo dolazi se do novog poravnanja, Ilić i Stanković su pogađali za 11:11.

Do kraja prvog poluvremena Hrvatska je bila konstantno u vodstvu, a na odmor su Kauboji otišli sa minimalnom prednošću (14:13).

U drugi dio mnogo bolje ulaze izabranici Veselina Vukovića, koji na krilima sjanog golmana Darka Stanića i pivota Alema Toskića preokreću rezultat u svoju korist.

Srbijanski rukometaši stisli su u odbrani, žestoka 6-0 odbrana za razliku od prvog dijela, Hrvatskoj predstavlja ogroman problem, tako da je prednost domaći rasla, a u 45. minuti iznosila je četiri gola (21:17).

U tim momentima na golu Srbije briljira Stanković, koji u prvom dijelu nije imao niti jednu odbranu, dok s druge strane hrvatski golmani ništa ne mogu odbraniti.

Jedini raspoloženi igrač kod Kauboja u drugom dijelu bio je Marko Kopljar, no protiv raspoloženih i nabrijanih Orlova nije sam mogao ništa.

Sa dva vezana gola pomenutog Kopljara Hrvatska je u 48. minuti došla do minus dva (21:19), Ilić i Vujin zabijaju za vodstvo Srbije 23:19 deset minuta prije kraja. Balić je s druge strane smanjio, da bi potom Ilić sa dva uzastopna gola odveo svoju momčad na za Hrvatsku neuhvatljivih 25:20. Do kraja su izabranici Slavka Goluža pokušali stići prednost domaće selekcije, no nisu uspjeli.

Sve u svemu zaslužena pobjeda Srbije, koja će u finalu snage odmjeriti sa Danskom, od koje je u grupnoj fazi bila bolja.

Kod Srbije najefikasniji su bili Ilić sa 8, te Vujin sa 6 golova, dok su kod Hrvatske najefikasniji bili Kopljar sa 7 i Vori sa 4 gola.

Na kraju trteba istaći i jako nekorektno navijanje srbijanskih navijača, koji su bacili ljagu na veličanstvenu pobjedu njihovih ljubimaca, no s obzirom da živimo na Balkanu, takvo ponašanje nas i ne čudi.

Evropsko prvenstvo, polufinale:

Srbija - Hrvatska 26:22 (13:14)
SRBIJA:
Marjanac, Šešum, Vujin 6, Nikčević 4, Manojlović 1, Toskić 3, Stanić (12 odbrana), Ilić 8, Marković, Prodanović 1, Stojković, Beljanski, Ćutura1, Stanković 3, Nenadić, Vučković. Trener: Veselin Vuković.
HRVATSKA:
Alilović (10 odbrana), Losert, Balić 2, Duvnjak, Lacković 3, Kopljar 7, Vori 4, Gojun, Horvat 1, Vuković, Bičanić, Batinović, Buntić 1, Ćupić 3, Musa, Ninčević 1. Trener: Slavko Goluža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.