"Ovo nam je dobra opomena pred nastavak prvenstva"

Trener Borca

"Ovo nam je dobra opomena pred nastavak prvenstva"

Rukometaši Borca nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale Kupa RS. Crveno-plavi su juče doživjeli prilično ubjedljiv poraz od ekipe Dervente (24:20). 

Trener Banjalučana Ratko Đurković izjavio je nakon meča da je njegov tim u potpunosti zakazao. 

"Evidentno je da nama fali utakmica. U pripremnom periodu zbog raznih razloga nismo bili u mogućnosti da odradimo ono što je bilo planirano i otkazali smo tu turneju u Sloveniji i vidi se da nam fali utakmica. Bilo je dosta odsustva igrača tako da je ovo izdanje bilo jako skromno. Puno problema, nepovezanost, gubljenje glave u napadu, lako smo išli u tehničku grešku, pogrešna procjena... generalno nije dobar prvi utisak", rekao je Đurković za banjalučke medije.

On je istakao da je ovo dobra opomena igračima pred nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH.

"Sigurno nije bilo potcjenjivanja protivnika. Mi smo se trudili da se pripremimo za ovu utakmicu na najbolji mogući način, baš zbog toga što je danas trebalo da počne prvenstvo. Sve ono što se dešavalo u pripremnom periodu je ostavilo traga. Žalim što smo izgubili utakmicu, ali možda je bolje da se to sad nesilo nego u prvenstvu. Puno prostora za rad, za sljedeću nedjelju, za bolju komunikaciju i pripremu u ekipi i da se ove stvari ne dese u Maglaju", dodao je crnogorski stručnjak.

Crveno-plavi su prvi dio sezone u Premijer ligi BiH okončali na drugoj poziciji sa omjerom od 10 pobjeda i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi