Prce: Navikli smo se na neke stvari, ali tu smo da pomognemo

Bh. rukometaš za SportSport.ba

Prce: Navikli smo se na neke stvari, ali tu smo da pomognemo

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu igra važnu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Španije.

Bh. rukometaši od utorka se skupljaju u hotelu Hills na Ilidži, a danas se na treningu pojavio i naš najiskusniji igrač Nikola Prce.

"Ništa novo. Fali nam dosta igrača, ali u suštini, ovi što su tu rade dobro i sada čekamo da nam se priključe 'Nijemci' i 'Francuzi'. Na treninzima svi dajemo sve od sebe, želimo što spremnije dočekati Špance", rekao je Prce za SportSport.ba, pa je nastavio:

"Normalno je da želimo pobijediti Špance i da to neće biti lako. No, treba nam puna dvorana, podrška navijača i ako se budemo do kraja borili, onda bismo mogli nadoknaditi tu razliku u kvaliteti između dvije reprezentacije. Španija ima 40-50 kvalitetnih igrača u rosteru i najmanje je bitno koji igrači će nastupati jer su svi jednako dobri. Nekad je mač s dvije oštrice ako jaka reprezentacija igra sa 'drugim' timom, jer onda ovi žele da se dokažu i stvore vam još veće probleme".

Nikola iza sebe ima bogatu karijeru i nije čudno što je poput tate mnogim mladim kolegama u reprezentaciji.

"A dobro, izgledam kao da im svima mogu biti tata, no mi smo na treninzima svi jednaki i svi imamo iste želje i ciljeve. Pokušavam svojim iskustvom da im pomognem u svakom segmentu", dodaje Prce.

Važno je napomenuti da Rukometni savez BiH skoro da ne postoji neko vrijeme, no Nikola ističe da to ne bi trebalo imati veliki utjecaj na rezultate.

"To nije naš posao. Dugo vremena to ne funkcioniše kako treba, ali ko je došao tu, došao je da pomogne reprezentaciji i da pokaže koliko može. No, vjerujte, na to smo se navikli i odavno je situacija takva. Nije baš da nam je ovo nešto novo", kroz smijeh dodaje Prce, koji ne planira još uvijek reći zbogom aktivnom igranju.

"Teško je odgovriti na takvo pitanje. Rano je pričati o tome, igram sve dok vidim da ne ide. Dok god mogu da pomognem, dolazit ću. Vidjet ćemo koliko će sve to trajati", na kraju je istakao sjajni bh. rukometaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi