Prce: Nikad teže kvalifikacije, nema šta sve nismo prošli

Iskusni Prce nakon utakmice

Prce: Nikad teže kvalifikacije, nema šta sve nismo prošli

E. Škorić

Tristoti gol za reprezentaciju Bosne i Hercegovine postigao je večeras Nikola Prce.

Prce je jedan od ključnih igrača našeg nacionalnog tima, koji se plasirao u baraž za Svjetsko prvenstvo, a nakon sigurne pobjede nad Litvanijom (31:22) kazao je kako je cilj bila iskjučivo pobjeda.

"Uvjerljiva pobjeda, mada se nije dalo naslutiit da će tako biti na početku. Željeli smo da pobijedimo za ovu publiku. Prošli smo i dobrog i lošeg u ovim kvalifikacijama", rekao je Prce, dodavši:

"Počeli smo da rastemo i da sazrijevamo kao tim. No, ove najteže kvalifikacije odradili smo jako dobro i ako ništa, dajemo sto posto od sebe. Stvarno, nikada nisu bile teže kvalifikacije".

Golman Mario Blažević je istakao da je teško igrati u utakmicama u kojima nema rezultatskog značaja.

"Hvala divnoj publici, ponekad je teško igrati bez rezultatskog značaja, jer smo već osigurali baraž, ali jednostavno smo mroali da igramo za ovu sjajnu publiku", rekao je Blažević.

Baraž?

"Nisam razmišljao o protivniku u baražu, ali koga god da izvučemo trebat će nam sreće. Ipak, uradit ćemo sve da odemo na SP", dodao je sjajni golman našeg nacionalnog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi