Šešum: Balić je poput Xavija i Inieste

Šešum: Balić je poput Xavija i Inieste

A. Beganović

Za par par dana u Španiji će početi Svjetsko rukometno prvenstvo na kojem nakon mnogo godina neće biti Ivana Balića, jednog od najboljih svjetskih rukometaša svih vremena.

Naime, selektor hrvatske reprezentacije Slavko Goluža odrekao se Balića, što je iznenadilo svjetsku rukometnu javnost, pa i njegove protivnike na terenu.

 

"Balić je velemajstor, ali Hrvati imaju još fantastičnih igrača, pa vjerujem da njegov izostanak neće previše utjecati na igru i rezultat. Sigurno je da će za navijače biti čudno što nema Balića, ipak je on jedan od najboljih igrača svih vremena. Efikasan je i atraktivan, što publika najviše voli i cijeni", za srbijanske medije je izjavio Žarko Šešum, srbijanski reprezentativac.

 

"Ivano je prepoznatljiv po atipičnim potezima i proigravanjima, baš kao Xavi i Iniesta. Toliko je lucidan da čak i suigrači često imaju problem da isprate njegove ideje. To je ono što ga čini posebnim", dodao je Šešum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.