Sigurdsson odvukao Island u osminu finala

Island je ipak završio ispred Češke

Sigurdsson odvukao Island u osminu finala

Iako su ponudili dosta oscilacija, Islanđani su na kraju grupne faze takmičenja uspjeli savladati Egipat 28:25 i izboriti plasman u osminu finala. Podsjećamo, prije posljednjeg petog kola, Island je imao samo bod više od Češke.

Najzaslužniji za trijumf Islanda u ovom susretu bio je Gudjon Valur Sigurdsson kojeg Egipćani nisu mogli zaustaviti. Sigurdsson je potigao skoro polovinu golova svoje selekcije (13) uz svega jedan promašaj. Osam ih je imao na kontu nakon prvog dijela, pet ih je zabio u posljednjih osam minuta, od šest svoje selekcije. Prvo poluvrijeme se igralo u serijama. Egipat je imao početnu 4:0, Island kasnije u nastavku, jednu 5:0, druga je bila kraća za gol. Na odmoru je Island vodio 15:10.

Egipćani su pokušavali sve u nastavku kako bi uhvatili priključak, u dva navrata su imali -1, ali kada je bilo najvažnije Abdelrahman gubi loptu i Island preko Atlasona potvrđuje pobjedu. Na golu Islanda Gustavsson je imao 14 odbrana, najviše su ga mučili Radwan i Issa koji su postili po pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti