Sjajna rukometna priča dolazi iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja

Čelnici RS BiH boravili u tom gradu

Sjajna rukometna priča dolazi iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja

S. Mlaćo

Sjajna rukometna priča živi u Gornjem Vakufu - Uskoplju.

 To je svakako bio razlog posjete direktora reprezentacije BiH Gordana Muzurovića, Enida Tahirovića i selektora U-14 reprezentacije, Jasmina Mrkonje ovom lijepom bosanskohercegovačkom gradu.

"Impresivno je vidjeti novo sagrađenu dvoranu u kojoj se igra rukomet, a koja je u maju mjesecu ove godine otvorila vrata nekim, nadam se, budućim reprezentativcima, kao i sportu u cjelini.

Osjeti se izvanredna atmosfera koja vlada u ovom sportskom gradu kroz podršku koju građani daju svom klubu kao i državnoj reprezentaciji! Ovo je bila prilika da sa čelnicima grada i rukometnog kluba "Sloga" dogovorimo okupljanje, treninge i utakmicu za selekciju U-14 uz obezbjeđivanje svih potrebnih uslova od strane naših domaćina", istakli su iz našeg Rukometnog saveza.

"Odličan posao rade ljudi poput načelnika opštine Seada Čauševića i njegovog pomoćnika Sofić Osmana, kao i ministra iz SBK Milanović Sedžada te direktora rudnika uglja " Gračanica" Muftić Saliha te vlasnika firme " ATT" Adnana Telalovića i predsjednika kluba Saliha Karalića koji su bili domaćini sastanka na kome smo dogovorili gostovanje reprezentacije, na čemu im se iskreno zahvaljujem", dodao je direktor Muzurović.

Upriličena je posjeta utakmici federalne lige između rukometnog kluba "Sloga" i rukometnog kluba "Međugorije" koja je protekla u izvanrednoj sportskoj atmosferi.

Ovaj dogovor je na tragu opredjeljenosti namjeri da sve reprezentativne selekcije što češće budu prisutni na cijelom prostoru BIH. Publika u dvorani je aplauzom pozdravila istinske legende bh. rukometa Enida Tahirovića i Jasmina Mrkonju.

Napominjemo da je utakmica protiv Estonije 25. oktobra s početkom u 20h u dvorani „Mirza Delibašić“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi