Studenti ponovo na vrhu: Čapljina pala u drugom dijelu

Bosna u Sarajevu bolja od Čapljine

Studenti ponovo na vrhu: Čapljina pala u drugom dijelu

A. Beganović

U okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Bosna je u Sarajevu savladala Čapljinu (40:31), te je tako ponovo preuzela prvo mjesto na premijerligaškoj tabeli.

Sarajevski Studentiu su stigli do očekivane pobjede u duelu sa fenjerašom iz Čapljine. No, nije sve izgledalo sjajno za Studente u prvom poluvremenu, jer vidjelo se da su izabranici Zuhdije Korkarića potcijenili protivnika, pa se na odmor otišlo sa 17:17.

U svlačionici su Studenti po svemu sudeći "pojeli jezikovu juhu" od stručnog štaba, pa su u drugom poluvremenu odigrali mnogo ozbiljnije, te su na kraju slavili sa 40:31.

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Zulfić sa osam, te Halilković sa sedam pogodaka, dok je Lasta sa 10 pogodaka bio najefikasniji kod Čapljine.

Premijer liga, 20. kolo:

Bosna - Čapljina 40:31

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

BOSNA: Efendić, Kondić, Građan 3, Memić 3, Dedović, Burnazović 3, Halilković 7, Vranac 4, Zahirović 2, Hrbat 3, Dramac, Bračković 3, Zulfić 8, Dedajić 2, Korjenić 1. Trener: Zuhdija Korkarić.

ČAPLJINA: Kozina, Kolovrat, Borovina, Dragičević 4, Lasta 10, Zubonja 4, Ćosić 2, Krešić, Rodin 6, Bencun, Brkić 5. Trener: Damir Suton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.