Švicarci ipak dobili Holanđane

Odluka pala u finišu

Švicarci ipak dobili Holanđane

M. Maksimović

Švicarci i Holanđani su imali čast da odigraju prvu utakmicu grupe B u Ljubuškom. U vrlo zanimljivoj utakmici Švicarci su na kraju stigli do pobjede 25:22.Sam rezultat ukazuje na to da je utakmica bila vrlo zanimljiva, dobrim dijelom izjednačena.

Sve do 53 minute niti jedna selekcija nije uspijevala ostvariti značajniju prednost.Marvin Lier lijevo krilo Pfadi Winterthura postiže u trenucima kada se utakmica lomila dva važna gola. Prvo je zabio za 23:19 četiri minute prije kraja, a onda i za 24:21 munuti 38 sekundi prije kraja. Pobjedu Švicarske potvrdio je Luka Maros 28 sekundi prije kraja.

Švicarci su imali ubojiti dvojac Jud - Muggli koji je kombinovano postigli 15 golova (8+7), dok je Nikola Portner imao velikih 16 odbrana. Portner je sin nekada sjajnog srednjeg beka Metaloplastike Zlatka Portnera i prije dvije godine je proglašen najboljim golmanom SP za kadete u Argentini.Najbolji strijelac Holandije u ovom susretu bio je Dario Polman sa devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.