Terzić s Veszpremom deklasirao Maks Strumicu

Mađarska ekipa deklasirala Maks Strumicu

Terzić s Veszpremom deklasirao Maks Strumicu

Dž. Mrakić

Aktuelni viceprvak Evrope, mađarski Veszprem, sa visokih 50:16 porazio je Maks Strumicu u okviru novog kola regionalne SEHA lige.

Mađari su već na poluvremenu imali prednost od 15 golova razlike(25:10), a u nastavku je zabilježena totalna rapsodija gostiju koji su u drugom dijelu postigli tek šest golova.

Najefikasniji na susretu bio je Andreas Nilsson sa 11 golova, a istakli su se još Marguč i Ugalde koji su se po osam puta upisali u listu strijelaca.

Reprezentativac naše zemlje, Mirsad Terzić, očigledno je pružio dobru partiju u odbrani, a u napadačkom dijelu uspio je upisati i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Veszprem je sada prvi u regionalnoj ligi i to sa dvije utakmice manje od drugoplasiranog Vardara, dok je Maks Strumica posljednja na tabeli sa najvećim brojem odigranih utakmica (16) i najmanjim brojem bodova (2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi