Treneri složni: Zaslužena pobjeda Izviđača

Treneri Maglaja i Izviđača nakon polufinala

Treneri složni: Zaslužena pobjeda Izviđača

D. Rakanović

Trener Maglaja Mahmut Obralić čestitao je timu Izviđača na zasluženoj pobjedi u drugom polufinalu Kupa BiH, kazavši da je ona zaslužena, odnosno da je u finale prošao kvalitetniji tim.

Izviđač je ubjedljivo savladao Maglaj sa 38:31 i sutra će u finalu Kupa BiH igrati protiv Zrinjskog. 

“Pružili smo kvalitetan otpor i dali sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno za nešto više, s obzirom da je Izviđač u ovom trenutku kvalitetniji. Očekivana i zaslužena pobjeda našeg protivnika,  a konačan rezultat oslikao je realno odnos snaga dvaju klubova. Pauza koju ima iza sebe nije bila uslovna da se pripremimo za ono što nosi meč protiv tima kakav je Izviđač. Čestitamo im i želimo sreću u finalu, a veliko hvala i sve pohvale domaćinu na odličnoj organizaciji“, rekao je Obralić.

S druge strane Josip Čutura kaže da je bilo teže nego što je očekivano.

“Mislili smo da ćemo lako do pobjede, ali je prvo poluvrijeme bilo gol za gol. Možda smo u mislima bili u doigravanju za prvaka, ali čim smo stisli gas, utakmica je postala jednosmjerna ulica i na kraju smo zasluženo pobijedili“, izjavio je Čutura, najavivši sutrašnji finalni meč.

“Bit će puna dvorana i neće biti lako. Očekujem neizvjesnu i napetu utakmicu, a na kraju neka pobijedi rukomet“, dodao je.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi