Trijumf Wisle, četiri gola Toromanovića
Skromni Toromanović

Liga prvaka za rukometaše

Trijumf Wisle, četiri gola Toromanovića

A. Beganović

Kompletirano je 8. kolo Lige prvaka za rukometaše u kojem je Bosna pretprjela ubjedljiv poraz na gostovanju kod Kadettena.

U Grupi A rukometaši Savenhofa iznenađujuće su savladali Zagreb (28:25), pa su tako stekli realne izglede za plasman u narednu fazu takmičenja. Švedsku momčad do pobjede su vodili Larsson sa 13, te Johansson sa 5 golova, dok su kod Zagreba najefikasniji bili Horvat sa 7, te Gojun sa 5 golova.

Barcelona je gostovala kod Chamberyja i bez većih problema upisala je ubjedljivu pobjedu (30:19). Najefikasniji u redovima katalonske momčadi bili su Nagy i Rocas sa po 7 golova, dok su Paty sa 4, te Bičanić i Busselier sa po 3 gola bili najefikasniji kod Chamberyja.

U grupi B Veszprem našeg Mirsada Terzića pretrpio je domaći porau od Kielcea (24:21), a bh. reprezentativac oporavio se od povrede i bio je u sastavu mađarske momčadi, no nije se upisao u listu strijelaca. Kod Kielcea najefikasniji su bili Jurecki sa 9, te Musa sa 5 golova, dok su Vujin, Gulyas i Csaszar sa po 5 golova bili najučinkovitiji kod Veszprema.

Atletico Madrid je pred svojim navijačima savladao Bjerringbro (31:27), a špansku momčad su do pobjede vodili Canellas i Lazarov, koji su postigli po 6 golova. S druge strane kod poraženih najefikasniji su bili Kirkegaard sa 6, te Kristiansen sa 5 golova.

U trećem susretu ove grupe Fuchse je u Berlinu savladao Čehovske medvede (31:28), koji su na odmor otišli sa dva gola viška, no u nastavku nisu uspjeli sačuvati prednost. Popularne Lisice do pobjede su vodili Richwein, Ninčević i Christophersen. Prvi je postigao 8, drugi 7, a treći 6 golova. Harbok i Shelmenko sa po 6 postignutih golova bili su najefikasniji kod ruske momčadi.

Derbi kola u grupi C odigrali su Cimos i Metalurg, a nakon 60 minuta bespoštedne borbe nije bilo pobjednika (22:22). Bombac sa 7, te Krivokapić sa 5 golova bili su najefikasniji kod Cimosa, dok su kod izabranika Line Červara najučinkovitiji bili Marković sa 6, te Kozlina sa 4 gola.

Hamburg je bez većih problema upisao gostujući trijumf u duelu sa St.Petersburgom (36:25). Gille sa 6, te Flohr i Lindberg sa po 5 golova bili su najefikasniji kod njemačke momčadi, dok su Gaboev i Nasyrov sa po 6 golova bili najučinkovitiji kod Rusa.

Wisla, našeg Muhameda Toromanovića, ubjedljivo je savladala Constantu (34:19). Kubisztal sa 11, Spanne sa 7, te bh reprezentativac Toromanović i Kavaš sa po 4 gola bili su najefikasniju kod pobjedničke momčadi, dok je Toma sa 7 golova bio bolji od ostalih kod Constante.

U derbiju kola grupe D Ademar je u zanimljivoj završnici došao do trijumfa protiv Montpelliera (29:28). Špansku momčad do trijumfa su vodili Ruesga, Garcia Robledo i Stranovsky. Prvi je postigao 11, a Garcia i Stranovsky po 6 golova. S druge strane kod Montpelliera najučinkovitiji su bili Kavtičnik sa 11 i Karabatić sa 6 golova.

Beogradski Partizan poražen je na gostovanju kod AG Kobenhavna (29:23), no nije se osramotio. Pružili su "crno-beli" dostojan otpor favoriziranim Dancima, kod kojih su Ekberg sa 6, te Stefansson sa 5 golova bili najefikasniji. Ilić sa 6 i Mešter sa 5 golova bili su najefikasniji kod Partizana.

Kiel je pred svojim navijačima bio bolji od Szegeda (34:24). Sprenger sa 11, te Zeitz sa 7 golova bili su najefikasniji kod pobjeničke momčadi, dok su Beočanin i Sulc sa po 6 golova bili najefikasniji kod mađarske momčadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.