U Plocku 64 gola, Tarabochia pogodio četiri puta

Peta pobjeda zaredom

U Plocku 64 gola, Tarabochia pogodio četiri puta

Dž. Mrakić

Wisla Plock večeras je slavila visoku pobjedu protiv Stal Mieleca u meču poljske rukometne lige.

Ekipa čije boje brani naš reprezentativac Marko Tarabochia pokazala je odličnu formu uoči 3. oktobra i okršaja sa slovenačkim Celjem u okviru 3. kola Lige prvaka.

Rukometaši Stal Mieleca ostali su zamrznuti na -20, a raspoloženi sastav Wisle goste je ispratio sa čak 42 gola i tako upisao petu uzastopnu pobjedu u prvenstvu.

Konačan rezultat na kraju semafora glasio je 42:22, a srednji bek naše reprezentacije Marko Tarabochia u ovom meču postigao je četiri gola.

Najraspoloženiji u redovima pobjednika bio je Daszek sa osam golova, a isti broj lopti u mrežu protivničkog golmana smjestio je i rukometaš poražene ekipe Kostrzewa.

Naredni protivnik Wisli bit će Zaglebie Lubin, dok će posljednjeplasirani Stal Mielec, kojem je ovo bio četvrti poraz ove sezone, izaći na megdan Zabrzeu.

Superliga, 6. kolo

Wisla Plock - Stal Mielec 42:22 (20:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.