Viroza i pokvaren autobus nisu zaustavili Izviđač

Skauti slavili u Derventi

Viroza i pokvaren autobus nisu zaustavili Izviđač

A. Beganović

U derbiju 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Izviđača iz Ljubuškog su u Derventi savladali istoimenu domaću ekipu (33:27).

Izabranici Zdenka Grbavca nastavili su sa dobrim igrama i pobjedama iako su pred duel sa Derventom bili suočeni sa ogromnim problemima.

Nekoiliko rukometaša Izviđača tokom sedmice borilo se sa virozom, a velikih problema Skauti su imali i na putu za Derventu, pošto im se u Konjicu pokvario autobus, pa su put morali nastaviti u drugom u kojem na najbolji način nije radilo grijanje.

No, pored svega nabrojanog izabranici Zdenka Grbavca su skupili snage i stigli su do nove pobjede s kojom su ostali na čelu premijerligaške tabele.

Skauti su dobro otvorili susret, tokom prvog dijela konstantno su bili u prednosti i na odmor su otišli sa četiri gola viška. U nastavku ništa novo, odnosno gosti iz Ljubuškog konce igre držali su u svojim rukama i na kraju su zasluženo slavili rezultatom 33:27.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Šarac sa osam i Hrstić sa pet pogodaka, dok su kod Dervente najučinkovitiji bili Pekić sa šest, te Marčeta i Živanović sa po pet pogodaka.

Premijer liga, 17. kolo:

RK Derventa - HRK Izviđač 27:33 (12:16)

RK Derventa: Starčević (15 obrana), Subotić , Škrga, Živanović 5, Sibinčić 1, Lukić 1, Zemunović 2, Milinković, Drinić, Pekić 6, Vučić 2, Stanković 1, Marčeta 5/1, Šarenac 4/1.

HRK Izviđač: Ivanković (8 obrana, 1 sedmerac), Tolić (1 obrana), I. Ereš (1 obrana), Miličević 2, J. Ereš 4/2, D. Mandić 4, Jarak 1, Šarac 8, A. Grbavac 3, Primorac, J. Grbavac 3, M. Pavlak 1, S. Mandić, Hrstić 5, Rodin 2, Beljo.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi