Vlada Federacije BiH izdvojila 200.000 KM za RSBiH

Vlada Federacije BiH izdvojila 200.000 KM za RSBiH

O. Lekić

Federalna vlada izdvojila je 200.000 maraka iz tekuće rezerve kao pomoć za sudjelovanje muške seniorske rukometne reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2015. godine, javlja FENA.

Prema pisanju Federalne novinske agencije za realizaciju ove odluke zaduženi su Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo kulture i sporta, svatko u okviru svoje nadležnosti. 

Potez Federalne vlade je za svaku pohvalu, no treba naglasiti da će troškovi priprema, te odlaska i nastupa na Svjetskom prvenstvu biti mnogo viši.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti