Zanimljivo u Ligi mladih Kantona Sarajevo

Zanimljivo u Ligi mladih Kantona Sarajevo

O. Lekić

Devet kola je odigrano u Ligi mladih Kantona Sarajevo, a još se ne može pretpostaviti ko će biti jesenji prvak u svim kategorijama.

Kako se primiče kraj sezone, tako raste i neizvjesnost. Ostalo je još da se odigraju četri kola, a sudeći po dosadašnjim rezultatima i formi klubova, za očekivati je neizvjesnu završnicu. U okviru 9. kola od planiranih 9. utakmica, odigrane su 3. Razlog odgode utakmica je učešće klubova RK Goražde i RK Radnički na turniru u Goraždu, koji je u organizaciji RK Goražda i već tradicionalno čini još jednu u nizu pozitivnih rukometnih priča u regionu. Rukometaši Radničkog su pobjednici turnira, što dokazuje da se u  Ligi mladih KS igra kvalitetan rukomet.

Preostale tri utakmice donijele su dosta uzbuđenja. Vogošća je bila domaćin Slaviji iz Istočnog Sarajeva u kategorijama U19 i U15. Obje teške, ali zaslužene pobjede odnijela je ekipa Slavije, koja nastavlja sa dobrim rezultatima iz prošle sezone.

Derbi kola je odigran na Dobrinji, gdje je domaća ekipa Olimpiko u kategoriji U17 ugostila stare rivale, neugodnu ekipu Želje. Pobjeda je pripala domaćinu u posljednjim sekundama utakmice, a rezultat je na kraju glasio 18:17. Utakmica starih rivala je pokazala da se i u narednim njihovim okršajima može očekivati rukomet na visokom nivuo s obzirom da sa ekipama rade vrhunski rukometaši na trenerskim pozicijama.

Proteklog vikenda odigrane su i  zaostale utakmice 7. kola između domaćina Briješća i Bosne u tri kategorije: U17, U15 i U13. Sve utakmice su bile neizvjesne i zanimljive do posljednjih sekundi. Jedna od najzanimljivijih utakmica odigrana je u najmlađoj kategoriji U13, koja je odigrana bez pobjednika, rezultat je na kraju bio 13:13. Pobjeda u kategoriji U15 pripala je ekipi Bosne, dok je dosta neizvijesnosti i lijepih poteza bilo na utakmici U17, gdje je Briješće upisalo svoju prvu pojedu u ovoj sezoni, te najavilo da neće biti lagan protivnik u nastavku Lige. Ekipa Briješća je u sve tri utakmice pokazala da sa provjerenim šefom struke gospodinom Seadom Čamom, te sa dosta truda i rada može postići rezultat. Briješće iz kola u kolo evidentno pokazuje sve bolju igru u odnosu na loš početak sezone.

Liga mladih Kantona Sarajevo je prepoznatljiva i po tome što na utakmicama angažuje i službene osobe koje nisu iz Kantona Sarajevo, što ukazuje na njenu rasprostranjenost. Treba istaći da ulogu sudija i delegata uzimaju sudijski parovi iz Zenice, Mostara, Gračanice, Gradačca i uskoro iz ostalih gradova u BiH. Također svoj doprinos je dao i sudijski par Dženan Grbić (Gračanica) - Mirza Taletović (Gradačac), te delegat gospodin Nermin Šaković (Gračanica).

Rezultati i tabele 9. kola - DJEČACI

REZULTAT - U13

Zaostala utakmica 7. kolo

Briješće - Bosna 13:13 (8:10)

TABELA: 1. Radnički 9, 2. igman 9, 3. Bosna 7, 4. Goražde 6, 5. Dobrinajc 3, 6. Briješće 1, 7. Turbina 0.

REZULTAT - U15

Vogošća - Slavija 12:23 (3:12)

Zaostala utakmica 7. kolo

Briješće - Bosna 17:21 (8:11)

TABELA: 1. Slavija 9, 2. Radnički 9, 3. Goražde 9, 4. Bosna 9, 5. Dobrinjac 6, 6. Olimpiko 5, 7. Vogošća 3, 8. Briješće 0.

REZULTATI - U17

Olimpiko - Željo  18:17 (5:8)

Zaostala utakmica 7. kolo

Briješće - Bosna 20:19 (9:11)

TABELA: 1. Radnički 9, 2. Olimpiko 9, 3. Goražde 6, 4. Željo 6, 5. Vogošća 3, 6. Briješće 3, 7. Bosna 0.

REZULTATI - U19

Vogošća - Slavija 26:30 (11:16)

TABELA: 1. Slavija 10, 2. Goražde 4, 3. Radnički 3, 4. Olimpiko 3, 5. Vogošća 3, 6. Bosna 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.