ŽRK Grude u finalu Kupa BiH

Savladale rukometašice Izviđača

ŽRK Grude u finalu Kupa BiH

J. Duvnjaković

Rukometašice Gruda deklasirale su sinoć u drugoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH ekipu Izviđača rezultatom 26:38 (9:22). 

Utakmica u kojoj je od samog početka bilo jasno pitanje pobjednika obilježena je apsolutnom dominacijom igračica Gruda. Volju i želju za plasman u finale rukometašice Gruda pokazale su na najbolji način, realiziravši skoro sve prilike za pogotke. 

Rezultatska razlika kakvu niko nije očekivao sigurno najbolje opisuje stanje na terenu. Drugo poluvrijeme donijelo je nešto opušteniju igru Gruda nakon što su ostvarile prednost od trinaest golova u prvom poluvremenu, ali to ipak nije uticalo na konačan ishod i visoku pobjedu u ovom susretu. 

Najefikasnija u ekipi Gruda bila je Prusina sa osam pogodaka, dok su Čutura i Marić dodale po osam pogodaka. U poraženoj ekipi Izviđača jedanaest pogodaka je postigla Boras, dok je Šumelj dodala četiri pogotka. 

Grude su visokom pobjedom od dvanaest pogodaka prednosti izborile plasman u finale, u kojem ih dočekuje pobjednik prvog polufinalnog meča, Jedinstvo Tuzla. Finalna utakmica igra se sutra u Mejdanu sa početkom od 15:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti