Ćorić savladao Robreda, Murray bolji od Souze

Roland Garros

Ćorić savladao Robreda, Murray bolji od Souze

Danas je nastavljen Roland Garros, a na programu je bilo nekoliko zanimljivih mečeva.

Andy Murray je bez većih problema savladao Portugalca Souzu sa 3:1. Prvi set je pripao Murrayju, koji je slavio sa 6:2, da bi Souza u drugom poravnao na 1:1. Škotski teniser se u preostala dva seta uozbiljio  sa 6:4, odnosno 6:1 priveo meč kraju i trijumfovao sa 3:1.

Hrvatski teniser Borna Ćorić je priredio svojevrsno iznenađenje i savladao Robreda rezultatom 3:2. Borni je pripao prvi set, da bi u sljedećem Šanac uzvratio i poravnao na 1:1. Hrvat rezultatom 6:2 osvaja treći set i dolazi do 2:1, ali se Robredo ponovo vraća i sa 6:4 u četvrtom setu dolazi do rezultata 2:2.

Odlučujući, peti set pripao je Ćoriću, koji je sa 6:4 stigao do pobjede u ovom meču i plasirao se u 3. kolo Roland Garrosa.

Roland Garros:

Coric B. (Cro) - Robredo T. (Esp) 3:2
Murray A. (Gbr) - Sousa J. (Por) 3:1
Djokovic N. (Srb) - Muller G. (Lux) 3:0
Chardy J. (Fra) - Isner J. (Usa) 3:1
Sock J. (Usa) - Carreno-Busta P. (Esp) 3:1
Troicki V. (Srb) - Bolelli S. (Ita) 0:3
Lu Y-H. (Tpe) - Anderson K. (Rsa) 1:3
Gimeno-Traver D. (Esp) - Ferrer D. (Esp) 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.