Džumhur napredovao na novoj ATP listi, veliki pad Bašića

Bez promjena u samom vrhu ATP liste

Džumhur napredovao na novoj ATP listi, veliki pad Bašića

E. Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ostvario je znatan napredak na novoj ATP listi.

Džumhur je u protekloj sedmici imao zapažen nastup na ATP turniru u Umagu, te mečevima reprezentacije Bosne i Hercegovine u okviru Davis Cupa. Nap najbolji teniser po novoj ATP listi nalazi se na 77. mjestu što je za četiri pozicije bolji rezultat od prethodne.

S druge strane, Mirza Bašić je doživio veliki pad na novoj rang listi. Naime, bh. teniser pao je za 21. poziciju, te se sada nalazi na 160. mjestu najboljih tenisera svijeta. Šetkić je napredovao za tri mjesta i sada je na 203. poziciji, dok je Tomislav Brkić na 366. mjestu.

Na samom vrhu nije bilo značajnijih promjena. Đoković je i dalje ubjedljivo prvi teniser svijeta, dok je drugi ostao Andy Murray. Treći reket svijeta i dalje je Roger Federer. U TOP 10 još su Nadal, Wawrinka, Nishikori, Raonić, Berdych, Thiem i Tsonga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi