Džumhur preko favoriziranog Kudle u drugo kolo

Kvalifikacije za ATP turnir u Miamiju

Džumhur preko favoriziranog Kudle u drugo kolo

E. Škorić

Bosanskohercegovački najbolji teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za ATP Masters 1000 turnir u Miamiju.

Džumhur je na startu kvalifikacija odmjerio sange sa Denisom Kudlom, 17. nositeljem kvalifikacija i 126. igračem svijeta. Amerikanac je imao podršku svojih navijača, no Džumhur je taj koji je prošao u drugo kolo.

Kudla je napravio break u petom gemu, poveo s 3:2 i servirao za 4:2, ali Damir sa četiri vezana gema pravi veliki preokret i osvaja prvi set, koji je trajao 35 minuta.

Na početku drugog seta naš teniser pravi break, ali je Amerikanac uzvratio u četvrtom gemu. U sedmom gemu novi break Džumhura, koji je poveo s 4:3, sigurno servirao za 5:3, a na kraju meč priveo kraju. 

U drugom kolu naš teniser igrat će protiv boljeg iz duela Golubev (prvi nositelj) - Copil. 

ATP Masters 1000, kvalifikacije, 1. kolo:
Džumhur (BiH) - Kudla (SAD) 6:3, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.