Džumhur saznao rivala na Mastersu u Indian Wellsu
Foto: EPA

Ponovo protiv Ryana Harrisona

Džumhur saznao rivala na Mastersu u Indian Wellsu

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur nakon sjajnog nastupa u Dubaiju, vraća se na terene u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nova stanica za Damira je ATP Masters u Indian Wellsu, gdje će se naći svi najbolji teniseri svijeta.

Sinoć je obavljen i žrijeb prvog kola, a Džumhur će pred sobom imati težak zadatak. Njegov rival je 45. igrač svijeta, Amerikanac Ryan Harrison koji je Damira prije tri sedmice dobio na turniru u Memphisu. 

Ipak, s obzirom na to u kakvoj formi se najbolji bh. teniser nalazi, sigurno je da će ići na pobjedu, a ako u tome uspije u drugom kolu bi igrao protiv iskusnog španskog tenisera Alberta Ramosa.

Treba istaći da se Džumhur nalazi u dijelu žrijeba gdje su još Andy Murray i David Goffin, koji su mu također potencijalni protivnici u kasnoj fazi Mastersa.

Džumhur bi protiv Harrisona na teren trebao sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi