Džumhur: Teška srca propuštam nastup za reprezentaciju

Najbolji bh. teniser poručio

Džumhur: Teška srca propuštam nastup za reprezentaciju

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur neće biti na raspolaganju Ameru Deliću, selektoru Davis Cup reprezentacije BiH koja će se u Zenici sastati sa Tunisom u okviru 1. kola Euroafričke zone za tenisere.

Razlog zbog kojeg Džumhur neće biti u prilici da pomogne svojim kolegama je nastup na Indian Wellsu, a povodom propuštanja reprezentativnog okupljanja se oglasio i putem Instagrama. Izjavu Damira Džumhura prenosimo u cjelosti:

"Svaki sportista živi za dan kada će nastupati pod zastavom svoje zemlje. Upravo zbog toga, teška srca propuštam meč Davis cup-a u Zenici. Kao i prošle sezone i ove se Davis Cup meč prvog kola igra sedmicu prije Indian Wells-a, prvog mastersa u sezoni. Upravo je to razlog sto ću morati propustiti meč prvog kola protiv Tunisa, jer jednostavno bi bilo previse naporno za mene i moje tijelo dolaziti u Evropu iz Amerike i ponovo nakon Davis Cup meča vratiti se u Ameriku i za dan ili dva igrati jedan od najbitnijih turnira u sezoni. 

Ovo je također olimpijska godina kada svaki dobar rezultat moze da mi osigura dobru poziciju za Olimpijske igre u Rio de Janeiru i ovo je prvi put kada sam svoje igračke planove stavio ispred nastupa za reprezentaciju. U posljednjih 6 godina seniorskog Davis Cupa propustio sam samo jedan nastup za drzavu. 

Trenutno se nalazim u Americi, gdje se pripremam za Indian Wells, koji počinje 11. marta i u razgovoru sa selektorom zaključili smo da je bolje da propustim meč Davis Cup-a, kako bih se što bolje spremio za ovaj turnir, gdje ću također predstavljati svoju zemlju. 

Igračima iz reprezentacije želim puno sreće u Zenici i zaista sam tužan što neću imati priliku zaigrati pred domaćim navijačima, koji će, nadam se, doći u velikom broju da bodre naš tim.

Već od sljedećeg kola sam na raspolaganju selektoru i igračima iz reprezentacije, za koje sam uvjeren da imaju snage i kvaliteta da nadigraju protivnika. 

Sretno momci! Vidimo se uskoro, a svim građanima naše jedine Bosne i Hercegovine, želim sretan Dan nezavisnosti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi