Federer: Novak se vraća, Rafa je u sjajnoj formi

Švicarski teniser uoči početka Wimbledona

Federer: Novak se vraća, Rafa je u sjajnoj formi

D. Rakanović

Švicarski teniser Roger Federer ocijenio je da mu neće biti lako na Wimbledonu jer vjeruje da su njegovi glavni protivnici Andry Murray, Rafael Nada i Novak Đoković u dobroj formi. 

"Ako je blizu 100 posto fizičke forme, Murraya vidim kao jednog od favorita za osvajanje turnira. Prosto je tako", rekao je Federer o svjetskom teniseru broj jedan. 

"Isto važi za Novaka i Rafu. Svako ima neku svoju priču trenutno, a svi su jednaki kada izađu na teren. Đoković se vraća osvajanjem Eastbourna, Nadal je u sjajnoj formi poslije sezone šljake", rekao je Federer.

Švicarac je ipak proširio listu favorita za osvajanje Wimbledona. 

"Marin Čilić i Stan Wawrinka su osvajali Grand Slam turnire i ranije, a tu su i Raonić, Nishikori, Thiem, Dimitrov, Kirgios i Alexander Zverev, koji su u dobroj poziciji i mogu da doguraju daleko",  poručio je Federer.

Prvo kolo Wimbledon počinje 3. jula, a Federer će igrati protiv ukrajinskog tenisera Alexandra Dolgopolova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi