Francuskinja Garcia osvojila Bogotu

Prvi naslov za Francuskinju

Francuskinja Garcia osvojila Bogotu

Jelena Janković nije uspjela odbraniti titulu u Bogoti. U finalu je poražena od mlade Francuskinje Caroline Garcie koja je sa 6-3, 6-4 stigla do prve WTA titule u karijere.

Francuskinja je prviset potvrdila drugim breakom u osmom gemu. U sljedećem je Jelena ostala na nuli. Za konačni rasplet meča presudan je bio sedmi gem drugog. U tom gemu je Jelena spasila čak sedam break lopti, ne i osmu. Jelena je smanjila na 5-4 i to je bilo sve.  Nakon ovog poraza Jelena Janković je ostala na 13 osvojenih turnira. Na Touru je Garcia prisutna od 2011. godine, njen najbolji ranking bilo je 69. mjesto u septembru prošle godine.

Finale:
Caroline Garcia (Fra, 5) - Jelena Janković (Srb, 1) 6-3, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.