Goffin u polufinalu protiv Federera
Foto: EPA

Završni Masters u Londonu

Goffin u polufinalu protiv Federera

E. Škorić

Belgijski teniser David Goffin je u odlučujućem meču grupe Pit Sampras bio uvjerljiv protiv Dominica Thiema.

Belgijac je u 10. međusobnom duelu pobijedio Austrijanca i to sa sigurnih 6:4, 6:1 i ovo mu je bila već sedma pobjeda nad mlađim rivalom. 

Iako je Thiem poveo s 3:0, Goffin je slavio prvi set sa 6:4, a u drugom setu je samo gem uspio da osvoji teniser od koga se u budućnosti puno očekuje i koga su svojevremneo počeli proglašavati Rogerovim nasljednikom.

U polufinalu će Goffin igrati protiv Rogera Federera, koji je u utorak osigurao plasman u polufinale, pošto je u grupi Boris Becker upisao sve tri pobjede. U drugom polufinalu sastaju se Dimitrov i Jack Sock. 

Duel Dimitrova i Carreno-Buste koji se igra večeras je bez ikakve važnosti, pošto je Bugarin ranije obezbijedio plasman dalje, a Španac nema šansi nakon pobjede Goffina.

Završni turnir u Londonu:

Thiem - Goffin 4:6, 1:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi