Halep dopustila Sereni Williams samo dva gema

U prvom meču drugog kola Mastersa

Halep dopustila Sereni Williams samo dva gema

Simona Halep je prva teniserka sa dvije pobjede na završnom WTA Mastersu u Singapuru. U meču drugog kola Bijele grupe, Simona je razbila Serenu Williams u dva seta 6-0, 6-2.

Meč je trajao svega 66 minuta, Halep je završila na 65 posto osvojenih poena na prvom i 68 posto na drugom servisu. Serena je imala 60 posto prvog servisa, ali napravila sedam dvostrukih. Ukupno je imala šest break lopti i niti jednu nije iskoristila. Svih šest u drugom setu. Dvije su bile kod 0-1, jedna dva gema kasnije, pa još jedna kod 1-4, dok su posljednje dvije propale u osmom gemu kada Halep koristi prvu meč loptu.

Bijela grupa:
Simona Halep (Rum) - Serena Williams 6-0, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.