Herdželaš izgubila u prvom kolu

ITF turnir u Beinascu

Herdželaš izgubila u prvom kolu

D. Vejo

Prvo kolo prošlo je neslavno na turniru u Italiji za bosanskohercegovačku teniserku Deu Herdželaš. Ona je u prvom kolu takmičenja ITF turnira u Beinascu izgubila od Italijanke Claudie Giovine 2:0 po setovima, 7:6 i 6:2.

Devetnaestogodišnja teniserska se u prvom kolu suprostavila mnogo iskusnijoj Claudiji Giovini, koja je 2015. godine zauzimala 572 mjesto na WTA listi, dok je prema statistici iz 2015. godine, naša teniserka kada je u pitanju singl, bila na 377 poziciji.

Herdželaš je dobro otvorila meč, pa je tako samo korak kaskala za Italijankom. Ipak pad koncentracije, kako i slabija forma, uticali su na to da naša teniserka prepusti dominaciju protivniku i tako drugi set izgubi rezultatom 6:2 nakon sat i 40 minuta igre, čime se i završava meč.

ITF Beinascu, prvo kolo: 

Dea Hardželaš - Claudia Giovina 2:0 (7:6, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi