Lajović namučio Dolgopolova
Foto: EPA

ATP Miami

Lajović namučio Dolgopolova

E. Škorić

Srbijanski teniser Dušan Lajović pružio je sjajan otpor Ukrajincu Aleksanderu Dolgopolovu, ali nije uspio da se plasira u osminu finala Mastersa u Miamiju.

Lajović je u trećem kolu igrao protiv Dolgopolova. Srbijanski teniser osvojio je prvi set sa 6:3, no u drugom nije uspio osvojiti niti gem. U trećem setu je opet bio sjajan, ali je Ukrajinac u tie-breaku bio uspješniji, pa je na kraju prošao dalje. 

Miloš Raonić je bez većih problema savladao Španca Guillerma Garcia-Lopeza sa 6:1, 6:2. Nijemac Benjamin Becker je sa 6:3, 7:5 savladao Slovenca Aljaža Bedenea. 

Stanislas Wawrinka je očekivano, sa 7:5, 6:2, pobijedio Francuza Edouarda RogerVasselina. Kasnije se još sastaju Roberto Bautista i Fabio Fognini, Rafael Nadal i David Istomin, te Joao Sousa i Tomaš Berdych.  

Pola sata iza ponoći na programu je duel Johna Isnera i Nicolasa Almagara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.