Murray i Berdych izborili polufinale

Škot prošao u tri, Čeh u dva seta

Murray i Berdych izborili polufinale

And Murray je stigao u polufinale Miamija preko Austrijanca Dominica Thiema 3-6, 6-4, 6-1. Austrijanac je odigrao dobar prvi set, napravio je break za 3-1, zadržao je svoj servis bez većih problema.

Murray je samo jednom zaprijetio, ispustio je break loptu za 5-4. Stvari su došle na svoje mjesto vrlo brzo.

Škot je na početku drugog seta uzeo servis Austrijancu, koji se vraća u sedmom gemu. Zato je Murray morao još jednom napraviti break kako bi stigao do trećeg seta.

Thiem nije izdržao, nakon svega tri odigrana gema u trećem je stao, pa Murray nanizao četiri, uz dvostruki break je izborio polufinale.

U polufinalu je očekivano i osmi nositelj Tomas Berdych. Čeh je rano stigao do 4-1, ali se morao ponoviti protiv Monaca četiri gema kasnije. Na kraju je presudio break za 5-4 u drugom.

ATP Miami, četvrtfinale:
Andy Murray (VBR,3) - Dominic Thiem (Aut) 3-6, 6-4, 6-1
Tomas Berdych (Cze, 8) - Juan Monaco (Arg) 6-3, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.