Murray: Nadam se da će zaokret u karijeri početi u Parizu

Britanac u posljednjem periodu u lošoj formi

Murray: Nadam se da će zaokret u karijeri početi u Parizu

D. Rakanović

Britanski teniser Andy Murray izjavio je da od kako je postao prvi igrač svijeta ima problema sa motivacijom. 

 "Došao sam na prvo mjesto krajem prošle godine, a od tada je bilo trenutaka kada bi mi bilo teško da sebi postavim nove ciljeve“, rekao je Murray.

Prvi reket svijeta rekao je da formu tempira za Grand Slamove, a tako je slučaj i ove godine. 

"Tokom posljednjih sedam-osam godina uvijek sam se trudio da tempiram formu i da svoj najbolji tenis igram na Grand Slam turnirima, a to je slučaj i sada. Uvijek se osjećam dodatno motivisanim kada dođem na Grand Slam, čak i ako nisam u naročito dobroj formi u tom trenutku“, rekao je Murray.

Britanski teniser iako je u padu forme u posljednje vrijeme smatra da je daleko od najtežeg trenutka u karijeri. 

"Da li je ovo težak trenutak za mene? Nikako, prvi sam na svijetu, bio sam i u lošijim situacijama, kao kada sam se vratio sa operacije leđa. Kada sam bio mlađi imao sam mnogo više problema nego sada“, rekao je Murray i dodao: 

"Posljednjih nekoliko mjeseci nisu bili dobri, ali nadam se da će zaokret u mojoj karijeri početi u Parizu“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi