Nadal juriša 10. titulu, Basilashvilija doslovno ponizio
Foto: EPA

Lagana pobjeda Rafe

Nadal juriša 10. titulu, Basilashvilija doslovno ponizio

E. Škorić

Rafael Nadal želi ovog ljeta da ostvari jubilarnu 10. titulu na Roland Garrosu.

Devet je puta Nadal osvajao naslove u Parizu, a u 11 godina na ovom Grand Slamu doživio je samo dva poraza. 

Protiv Gruzijca Nikoloza Basilashvilija odigrao je jedan lagan meč, slavio je samo sat i 34 minute i, pazite sad, rivalu prepustio samo jedan gem u tri seta.

U prvom setu Rafa je slavio sa 6:0, u drugom setu Basilashvili osvaja jedan gem, dok je u trećem setu ponovo Španac počistio Gruzijca, ne dozvolivši mu da makar ublaži ionako težak poraz, da ne kažemo i sramotan.

U svakom slučaju, lagana pobjeda Nadala, koji je apsolutni vladar šljake i u Roland Garrosu preža 10. titulu. U osmini finala će igrati protiv Bautiste, koji je ranije eliminisao Jirija Veselog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi