Nishikori produžio gubitnički niz Benneteaua

Benneteau izguio i deseto finale

Nishikori produžio gubitnički niz Benneteaua

Finalista US Opena, Kei Nishikori, pobjednik je ATP turnira u Kuala Lumpuru. U finalu ovog 910.000 dolara vrijednog turnira, Nishikori je u dva seta dobio Francuza Juliena Benneteaua 7-6 (4), 6-4.

Do šeste titule osmi teniser svijeta je stigao nakon sat i 49 minuta igre. Benneteau je imao break prednost u prvom setu ali nije izdržao, izgubio je svoj servis kod rezultata 5-4. Predhodno je Nishikori ispustio devet break lopti u dva servis gema Francuza. Nishikori je poveo u tie breaku sa 5-2, nakon čega je iskoristio drugu set loptu na 7-4. U nastavku meča presudan je bio jedan break, onaj Nishikorija za 4-3.

Ovim porazom, Benneteau je potvrdio da je jedan od najvećih gubitnika na touru. Ovo je bilo 10 finale u singlu i deseti poraza, u Kuala Lumpuru već treći.

Finale:
Kei Nishikori (Jpn, 1) - Julien Bennetaeu 7-6 (4), 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.