Đoković: Ne mogu baš uvijek dominirati

Prvi reket svijeta nakon pobjede

Đoković: Ne mogu baš uvijek dominirati

Novak Đoković je pobjedom protiv Tomasa Berdycha izborio plasman u polufinale ATP turnira koji se igra u Parizu.

Najbolji teniser svijeta je prvi put u karijeri ostvario ATP pobjedu bez ijednog napravljenog brejka, što je kuriozitet u svijetu tenisa.

Đoković je slavio sa dva puta po 7:6, što je ipak bilo mnogo teže od očekivanog.

"Danas svi igraju tenis i svi se trude da napreduju. Tako je i sa Berdychom, koji je igrao izuzetno agresivno. Kada god bih imao priliku da napravim brejk, on me je znao taktički nadmudriti. Možda u pojedinim trenucima nije imao sreće", započeo je Đoković, koji je potom dodao:

"Rezultat nije ubjedljiv, ali vas uvjeravam da nisam kalkulisao. Jednostavno, ne može se uvijek dominirati. Možda su rezultati u Kini podigli očekivanja od mene. Ipak, mislim da sam odigrao kvalitetno kad je trebalo, te da sam zasluženo slavio".

Đoković će se u polufinalu Pariza sastati sa Wawrinkom, što će biti repriza finala Roland Garrosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.