Đoković preko Dimitrova do četvrtfinala

Novak ne da krunu

Đoković preko Dimitrova do četvrtfinala

Najbolji teniser svijeta nastavio je da krči put ka odbrani titule u Parizu.

Novak Đoković je nakon lagane pobjede nad Gillesom Mullerom imao znatno teži zadatak. 

U 3. kolu Mastersa u Parizu Đoković je nakon preokrata savladao Bugarina Grigora Dimitrova (4:6, 6:2, 6:3).

Đoković i Dimitrov su u prva četiri gema razmijenili po jedan brejk. Nakon toga Bugarin je još jednom oduzeo servis srbijanskom teniseru, ali je ovaj put uspio da sačuva prednost i dođe do vodstva u setovima.

Novak je na startu drugog seta izgubio samo jedan poen na svoj servis, a zatim je iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 2:0.

Naredni gem donio je dosta uzbuđenja. Dimitrov je pritiskao servis Đokovića, tjerao ga na potez više, ali ipak nije uspio da iskoristi dvije brejk lopte.

Najbolji teniser svijeta zadržao je visok nivo igre i u nastavku, pa je novim brejkom u osmom gemu stigao do izjednačenja.

Ubrzo je Novak vezao tri gema u odlučujućoj dionici i potom rutinski priveo susret kraju.

Protivnik Đokovića u četvrtfinalu turnira je Hrvat Marin Čilić. Njih dvojica do sada su 14 puta ukrštali rekete, a prvi reket svijeta slavio je u svim duelima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi