Đoković zaradio više nego Wawrinka, Nadal i Federer zajedno

Još jedna uspješna sezona za Novaka

Đoković zaradio više nego Wawrinka, Nadal i Federer zajedno

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ove sezone je konačno stigao do titule na Roland Garrosu, ali i do nekoliko rekorda.

Novak je nastavio sa odličnim izdanjima i u 2016. godini, pa je u prvih devet mjeseci došao do sedam titula (Doha, Australian Open, Indian Wells, Miami, Madrid, Roland Garros, Rogers Cup).

Đoković je takođe inkasirao i najviše novca na ATP Touru. Osvajač 12 Grand Slam titula u ovoj sezoni zaradio je nešto više od 11 miliona dolara.

Na drugom mjestu nalazi se Britanac Andy Murray, koji je od turnira zaradio 7,9 miliona dolara. Slijede Švajcarac Stan Wawrinka (5,5 miliona), Japanac Kei Nishikori (3,7 miliona) i Kanađanin Miloš Raonić (3,6 miliona).

Legendarni Švajcarac Roger Federer inkasirao je 1,5 miliona dolara, ali je tokom 2016. odigrao samo sedam turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi