Omar Jasika dvostruki pobjednik US Opena

Titula za Jasiku

Omar Jasika dvostruki pobjednik US Opena

M. Šljivak

Australski teniser Omar Jasika dvostruki je pobjednika US Opena u konkurenciji juniora.


Jasika je u finalu juniorskog turnira savladao Francuza Quentina Halysa sa 2:1 po setovima 2:6, 7:5 i 6:1, te je došao do titule na posljednjem Grand Slamu sezone.

Prije titule u singleu, Jasika je osvojio i titulu u doubleu. Jasika je u paru s Japancem Naokijem Nakagawom savladao brazilski par Joao Menezes i Rafael Matos s 2:0, po setovima 6:3 i 7:6.

Mladi 17-godišnji teniser je najavio mogućnost nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u budućnosti, a svakako da bismo njegovim dolaskom pod zastavu BiH dobili veliko tenisko ime.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.