Pad Damira Džumhura na ATP listi
Foto: EPA

Bh. igrač na 86. mjestu

Pad Damira Džumhura na ATP listi

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur doživio je pad na novoj ATP listi.

Damir je prethodne sedmice poražen u prvom kolu ATP turnira u Sofiji od Andree Seppija, te je uz mali gubitak bodova doživio pad od pet mjesta i sada je na 86. mjestu ATP liste.

Mirza Bašić je napredovao za dva mjesta. On je sada na 229. mjestu, dok je po plasmanu treći bh. igrač Aldin Šetkić na 252. mjestu.

Među deset najboljih tenisera svijeta nije bilo velikih promjena. Jedino je napredovao Roger Federer, koji se pomjerio za jednu poziciju i sada je na devetom mjestu, dok je Gael Monfils pao na desetu poziciju.

Vodeći teniser je Andy Murrey, ispred Novaka Đokovića i Stana Wawrinke.

WTA lista nije donijela nikakve promjene. Serena Williams je i dalje vodeća, a za njom slijede Angelique Kerber i Karolina Pliskova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi