Raonic bez problema do šestog naslova

U kanadskom finalu

Raonic bez problema do šestog naslova

Milos Raonic je na najbolji način otvorio dio sezone u kojem se igraju turnir na tvrdoj podlozi u SAD. U Washingtonu je stigao do svoje šest titule, nakon što je u San Joseu slavio tri puta, te po jednom u Chennaiu i Bangkoku.

S obzirom na ranking i protivnike u polufinalu i finalu, Raonic je opravdao očekivanja. U prvom kanadskom finalu (u Open eri), Raonic je savladao Vaseka Pospisila 6-1, 6-4. Pospisil je u polufinalu odigrao svoj meč karijere, prošao je Gasqueta za prvo ATP finale u karijeri. Očito je u u finalu bio pod dojmom, pa je u prvom setu tri puta gubio svoj servis. U drugom je bio sigurniji, ali nije izdržao do kraja. U desetom gemu je Raonic stigao do prve break lopte u drugom setu i odmah je svoju priliku iskoristio za pobjedu.


Finale:
Milos Raonic (Kan, 2) - Vasek Pospisil (Kan, 13) 6-1, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.